Bifteky s paradajkami a paprikami

  autor   2432x

Suroviny:

400 g hovädzej sviečkovice
30 g údenej slaniny
4 paradajky
2 zeleninové papriky
1 malá cibuľa
olej
tuk na vyprážanie
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
oregano
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso umyjeme a nakrájame na rezne. Zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a na niekoľko hodín dáme odležať do chladničky. Opečieme z oboch strán v rozpálenom tuku a odložíme na teplé miesto. Slaninu rozpražíme, pridáme na rezance nakrájané papriky a chvíľu podusíme. Keď sú papriky polomäkké, pridáme paradajky a udusíme domäkka. Pridáme opečené mäso, posypeme petržlenovou vňaťou, ochutíme oreganom a zohrejeme. Podávame s varenými alebo opekanými zemiakmi, obložné kolieskami cibule.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus