Bifteky s rokfortom

  autor   2652x

Suroviny:

400 g hovädzej sviečkovice
100 g rokfortu (Nivy)
1 čajová lyžička masla
masť na opekanie
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Dobre odležanú sviečkovicu umyjeme, odblaníme a nakrájame na rezne. Zľahka naklepeme tupou stranou noža, osolíme, okoreníme mletým korením a potrieme olejom. Necháme odležať niekoľko hodín v chladničke. Bifteky opekáme v rozpálenej masti z každej strany 4 až 5 minút. Rokfort vymiešame s maslom a s petržlenovou vňaťou. Na každý biftek dáme trocha vymiešaného rokfortu. Podávame s dusenou zeleninou a čerstvým bielym pečivom. Vhodné sú aj varené zemiaky alebo zemiaková kaša.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus