Bifteky s vajcom

  autor   2853x

Suroviny:

400 g hovädzej sviečkovice
4 vajcia
1 cibuľa
tuk na opekanie
1 lyžica horčice
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso umyjeme a nakrájame na rezne asi 2 cm hrubé. Tupou stranou noža ich zľahka naklepeme, osolíme a okoreníme. Sformujeme ich do okrúhleho tvaru a z oboch strán opečieme v rozpálenom tuku. Ak chceme, aby bolo mäso vo vnútri ružové, opekáme ho 4 až 5 minút. Ak ho chceme mať dobre prepečené, opekáme ho 10 minút. Mäso bude mimoriadne jemné, ak ho naklepeme, pokvapkáme olejom a necháme odstáť 24 hodín v chladničke. Z vajec spravíme volské oká a podávame ich na biftekoch. Podávame so zemiakovou slamou alebo zemiakovými hranolkami. Tanier obložíme kolieskami cibule a pridáme 1 lyžicu horčice. Bifteky výborne chutia aj s tatárskou omáčkou a opekanými zemiakmi.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus