Bôčik plnený žmľovou plnkou

  autor   4218x

Suroviny:

750 g prerasteného bravčového bôčika s kožou
100 g bravčovej pečene
200 ml mlieka
1 vajce
2 žmle
olej
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
majorán
mletá rasca
1 lyžica Podravky
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Do bôčika urobíme zárez ostrým tenkým nožom tak, aby vznikla kapsa. Osolíme ho a naplníme plnkou. Otvor zašijeme bielou kuchynskou niťou (uzavrieme grilovacou ihlou). Mäso potrieme olejom, v ktorom sme rozmiešali pretlačený strúčik cesnaku, rascu a mletú červenú papriku. Dáme do pekáča, podlejeme vodou a pečieme asi 1 hodinu. Počas pečenia podlievame výpekom a potierame ochuteným olejom. Plnku spravíme následovne: Do nádoby dáme v mlieku namočené a vyžmýkané nakrájané žmle, pomletú bravčovú pečeň, cibuľu, cesnak, pridáme vajce, korenie, majorán, Podravku a všetko spolu vymiešame. Podľa potreby pridáme mlieko. Podávame s dusenou ryžou a zemiakovým šalátom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus