Boršč

  autor   13528x

Suroviny:

250 g hovädzieho mäsa
200 g bravčového mäsa (bôčik)
250 g údeného mäsa
kyslá smotana
150 g paradajok
250 g hlávkovej (alebo kyslej) kapusty
100 g zeleniny (mrkva
petržlen
zeler)
200 g červenej repy (alebo cvikly)
ocot
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso umyjeme a nakrájame na kocky, hovädzie môžme trochu naklepať. Do chladnej vody dáme najprv variť hovädzie a údené mäso spolu s červenou repou nakrájanou na rezance. Neskôr pridáme nakrájané bravčové mäso, osolíme a uvaríme domäkka. Potom pridáme nakrájanú kapustu a zeleninu. Polievku môžme zahustiť bledou zápražkou. Nakoniec ju osolíme, okoreníme a okyslíme, ale len vtedy, ak sme použili čerstvú hlávkovú kapustu. Podávame s kyslou smotanou a chlebom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus