Bosnianska zmes

  autor   2961x

Suroviny:

800 g hovädzieho mäsa
100 ml bieleho vína
800 g zemiakov
150 g mrkvy
200 g zelenej papriky
300 g čerstvých paradajok
1 zeler
2 petržleny
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
1 čajová lyžička mletej červenej papriky
1 klinček
celé čierne korenie
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso nakrájame na menšie kusy. Zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájame na približne rovnaké kusy ako mäso. V hlinenom hrnci ukladáme striedavo vrstvy mäsa a zeleniny. Všetko polejeme vínom, posypeme mletou červenou paprikou, osolíme, pridáme celé čierne korenie, klinček a podlejeme vodou. Hrniec prikryjeme pergamenovým papierom, ktorý upevníme hrubou niťou a dáme variť. Po zovrení hrniec premiestnime do rúry a zmes dusíme 2 a pol hodiny pri teplote 160 stupňov. Po dokončení by sa mal obsah hrnca zmenšiť na polovicu.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus