Bouillabaisse

  autor   3768x

Suroviny:

1 až 2 rybie hlavy bez žiabier
1000 g rozličných rýb
200 ml bieleho vína
2 paradajky
1 lyžička tymianu
1 bobkový list
200 ml oleja
3 cibule
1 mrkva
1 pór
1 cesnak
na hrot noža šafránu
feniklové lístky alebo podrvené feniklové semiačka
kúsok pomarančovej kôry
2 čajové lyžičky nasekanej petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Na rozpálenom oleji opražíme nakrájanú cibuľu, mrkvu, pór, nasekaný cesnak a fenikel. Pridáme rybiu hlavu a odrezky, bobkový list, tymian, zelenú petržlenovú vňať, pomarančovú kôru a všetko zalejeme bielym vínom. Osolíme, okoreníme, zalejeme primeraným množstvom vody a varíme asi 20 minút. Vývar precedíme, zeleninu pretrieme do iného hrnca, pridáme rozštvrtené paradajky, šafran, nevykostené ryby nakrájané na rovnako veľké kúsky a prudko varíme, kým ryby nezmäknú. Treba si dať pozor, aby sa nerozvarili! Podávame s hriankami natretými nátierkou rouille.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus