Bourgignon

  autor   3123x

Suroviny:

750 g hovädzieho (alebo jahňacieho) mäsa
3 veľké cibule
400 g mrkvy
slanina
tymián
bobkový list
čierne mleté korenie
soľ
1 l červeného vína

Postup:

Mäso nakrájame na väčšie kocky, mrkvu a cibuľu na kolieska. Všetko naukladáme do misky (najlepšie do kameninového hrnca), striedavo vrstvu cibule, mäsa a mrkvy. Celé to zalejeme vínom (nešetríme!), pridáme korenie. Necháme deň a noc odležať v chlade. Druhý deň scedíme víno (nevylievame!) a rozoberieme jednotlivé zložky. Na slanine necháme zosklovatieť cibuľu pokrájanú na kocky, pridáme mäso, orestujeme, potom pridáme mrkvu. Zalejeme vínnym nálevom, v ktorom bolo mäso naložné a na miernom ohni necháme asi 3 hodiny pomaly bublať. Pokiaľ sa táto záverečná fáza robí v tlakovom hrnci, stačí 1 hodina. Bourgignon podávam najlepšie s chlebom, pokiaľ chceme byť ako Francúzi, tak chlieb bude biely.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus