Bratislavské rizoto

  autor   3982x

Suroviny:

350 g teľacieho mäsa bez kostí
120 g margarínu
40 g konzervovaného zeleného hrášku
650 g ryž
65 g cibule
zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na tuku, pridáme na kocky nakrájané teľacie mäso, soľ, korenie, podlejeme malým množstvom vody a dusíme domäkka. Na tretine tuku upražíme cestovinovú ryžu za stáleho miešania dozlata, zalejeme vriacou vodou a v rúre dusíme domäkka. Udusenú ryžu zmiešame s uduseným mäsom, pridáme zelený hrášok, zelenú petržlenovú vňať, posolíme, podľa potreby pridáme vývar a necháme v rúre dusiť ešte 15 až 20 minút.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus