Bratislavský tokáň

  autor   4338x

Suroviny:

400 g hovädzej sviečkovice
1 lyžica kyslej lahôdkovej smotany
50 g čerstvých húb
50 g sterilizovaného hrášku
1 lyžica paradajkového pretlaku
1 cibuľa
40 g tuku
2 lyžice nastrúhaného čierneho chleba
mäsový vývar
mletá rasca
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso umyjeme a nakrájame na rezne. Zľahka ich naklepeme a nakrájame na rezance. Nadrobno nakrájanú cibuľu zmiešame s nakrájanými hubami, osolíme, okoreníme, posypeme rascou a opražíme v rozpálenom tuku. Podlejeme mäsovým vývarom, primiešame paradajkový pretlak a na miernom plameni dusíme domäkka. Primiešame hrášok, nastrúhaný čierny chlieb a krátko podusíme. Napokon pokvapkáme kyslou smotanou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus