Bravčová kotleta Suey

  autor   4284x

Suroviny:

220 g bravčového filé nakrájaného na plátky veľké 5 cm. Marináda: 25 g bambusových výhonkov
170 g sójových výhonkov
1 olúpaná cibuľa nakrájaná na kocky
1 olúpaný strúčik cesnaku nakrájaný na plátky
2 čajové lyžičky tmavej sójovej omáčky
pol čajovej lyžičky jedlej sódy
1 lyžica vody
3 lyžice horúceho oleja alebo oleja na vyprážanie. Koreniny a pochutiny: 3 lyžice svetlej sójovej omáčky
1 čajová lyžička kukuričného škrobu
1 čajová lyžička cukru
štipka Glutasolu
štipka mletého čierneho korenia
štipka soli. Omáčka: 1 lyžica vody
1 čajová lyžička kukuričného škrobu.

Postup:

Marinovacie prísady zmiešame dohromady. Pridáme bravčové mäso a necháme asi 15 minút marinovať. Osušíme ho a marinádu vylejeme. Vo woku zohrejeme olej a mäso pražíme za stáleho miešania asi 3 minúty. Vyberieme ho a do woku vložíme cibuľu, cesnak a bambusové výhonky, ktoré miešame a pražíme asi 2 minúty. Pridáme výhonky sóje, miešame ich a pražíme asi 2 minúty. Preložíme ich na misu a pridáme zmes koreniacich prísad. Necháme stáť asi 10 minút. Do woku vložíme naspäť bravčové mäso a zeleninu. Pridáme zmes kukuričného škrobu a vody. Pomaly uvedieme do varu a miešame, až omáčka zhustne. Ihneď podávame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus