Bravčová krkovička so syrovou kôrkou

  autor   7815x

Suroviny:

500 g bravčovej krkovičky
200 g nastrúhaného syra
250 ml červeného vína
40 ml koňaku
2 paradajky
4 strúčiky cesnaku
100 ml olivového oleja
tuk na pečenie
lyžica nasekaného oregana
1 čajová lyžička nasekanej šalvie
lyžica nasekanej bazalky
lyžica nastrúhanej citrónovej kôry
pol zväzku zelenej petržlenovej vňate
pol zväzku pažítky
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme. Cesnak nakrájame na malé prúžky a prešpikujeme nimi mäso. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Olej zmiešame s nasekanými bylinkami, nastrúhanou citrónovou kôrou a koňakom a nalejeme na mäso. Marinujeme najmenej 12 hodín, pričom mäso viackrát obrátime. Tuk rozpálime v pekáči a opečieme v ňom mäso. Potom ho vložíme do rúry predhriatej na 220 oC a pečieme asi 60 minút. Počas pečenia podlievame červeným vínom. Paradajky olúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na malé kocky. Pridáme k nim vňate nasekané nadrobno, nastrúhaný syr a premiešame. Zmesou potrieme upečené mäso a ešte 10 minút zapečieme. Nakrájame na plátky a podávame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus