Bravčová zmes

  autor   5136x

Suroviny:

500 g bravčového mäsa zo stehna (alebo z pleca)
300 g širokých rezancov
3 veľké papriky
2 veľké póry
sójová omáčka
indonézsky výťažok z chilli papričiek (Sambal oelek)
ktorý môžme nahradiť feferónkami
2 cesnaky
200 ml oleja
soľ.

Postup:

Papriky umyjeme, rozpolíme, zbavíme jadier a nakrájame na prúžky. Pór očistíme, nakrájame na krátke prúžky, široké asi 1 cm, spolu s nakrájanými paprikami udusíme na rozpálenom oleji do polomäkka a odložíme na teplé miesto. Rezance uvaríme v osolenej vode do polomäkka, precedíme, prelejeme studenou vodou, necháme odkvapkať, primiešame k polomäkkým paprikám a na miernom ohni zohrejeme. Na oleji opražíme nasekaný cesnak, pridáme nakrájané a trocha osolené mäso a rýchlo ho opečieme z obidvoch strán. Potom ho zalejeme sójovou omáčkou a dôkladne premiešame s rezancovou zmesou. Na tanieri si jedlo každý sám okorení výťažkom z chilli papričiek.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus