Bravčové fondue

  autor   6115x

Suroviny:

800 g vykostenej bravčoviny
1 lyžica horčice
1 lyžica karí korenia
1 lyžica sójovej omáčky
1000 ml rastlinného oleja.

Postup:

Vykostenú bravčovinu opláchneme chladnou vodou a osušíme. Zbavíme mastného a nakrájame na tenké plátky. Horčicu premiešame s karí korením a sójovou omáčkou. Plátky mäsa v tom poobraciame a necháme stáť asi 1 hodinu. Potom ho osušíme a naukladáme na taniere. V hrnci na fondue zohrejeme olej, prípadne tuk. Hrniec dáme na varič. Mäso napichujeme na vidličky a smažíme v horúcom tuku. Podávame s bielym chlebom, zeleninou v horčici, sladkoostrou čínskou omáčkou, kukuričným krémom, horčicovou omáčkou s mandľami a olivami.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus