Bravčové karé bez kostí na červenom víne

  autor   5020x

Suroviny:

4 plátky bravčového karé bez kostí (asi po 150 g)
2 vajcia uvarené natvrdo
125 ml červeného vína
20 ml koňaku
1 kyslejšie jablko
10 plnených zelených olív
50 g nasekaných mandlí
2 lyžice paradajkového pretlaku
1 cibuľa
múka
2 až 3 lyžice olivového oleja
125 ml silného hovädzieho vývaru
štipka škorice
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Jablko a cibuľu čistíme. Z jablka vyberieme jadrovník. Jablko, cibuľu a odkvapkané olivy nakrájame, pomiešame s mandľami a dochutíme mletým čiernym korením a mletou škoricou. V mäse očistenom od blán a tuku urobíme hlbokú kapsičku a naplníme masou. Otvor uzavrieme, mäso potrieme mletým čiernym korením a soľou, obalíme v múke a opečieme v oleji. Potom polejeme horúcim vývarom a vínom, zakryjeme a necháme dusiť asi 8 až 10 minút. Mäso vyberieme a položíme na teplé miesto. Základ prevaríme, vmiešame paradajkový pretlak a koňak. Omáčku dochutíme, vajcia nakrájame. Mäso položíme na teplé taniere, polejeme omáčkou a posypeme nakrájaným vajcom. Ihneď podávame. Podávame so širokými rezancami.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus