Bravčové kocky s mrkvou

  autor   3813x

Suroviny:

450 g bravčového bôčika (môž byť aj plece)
40 g masla
450 g mrkvy (alebo inej zeleniny)
50 g cibule
20 g múky
zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Nadrobno nakrájanú cibuľu, upražíme na masle a zalejeme vodou. Do nej vložíme bravčové mäso nakrájané na kocky, posolíme, okoreníme a chvíľu dusíme. Potom pridáme k mäsu očistenú mrkvu nakrájanú na tenké kolieska, alebo rezance. Znova všetko podusíme. Keď mäso zmäkne, šťavu zahustíme zápražkou a necháme ešte dobre povrieť. Pred podávaním ešte podľa chuti dosolíme. Pridáme mleté čierne korenie a primiešame zelenú petržlenovú vňať. Takto môžme pripraviť bravčové kocky i s kalerábom, kvakou a kelom (kel najprv sparíme a nasekáme).

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus