Bravčové kotlety s olivami

  autor   2406x

Suroviny:

4 bravčové kotlety
6 lyžíc masla
pol červenej papriky
pol zelenej papriky
pol baklažánu
1 malá konzerva olúpaných paradajok
100 g miešaných olív
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
múka
3 lyžice ovocného octu
pol zväzku oregana
pol zväzku pažítky
vegeta
trochu cukru
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a obalíme múkou. Maslo rozpálime v hrnci, mäso v ňom opečieme, vyberieme a odložíme na teplé miesto. Vo zvyšnom masle opečieme cesnak rozotretý so soľou. Zeleninu očistíme, umyjeme, nakrájame na malé kocky, pridáme k opečenému cesnaku a opražíme do sklovita. Pridáme paradajky a olivy, prikryjeme a povaríme na miernom ohni asi 10 minút. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, ochutíme ovocným octom, cukrom a vegetou a primiešame nasekané oregano a pažítku. Kotlety dáme na taniere, polejeme ich omáčkou a ihneď podávame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus