Bravčové mäso na amsterdamský spôsob

  autor   4100x

Suroviny:

700 g bravčového stehna
40 g slaniny
250 ml kyslej smotany
50 g masla
100 g zeleniny (zeler
mrkva
petržlen)
20 g múky
1 citrón
4 zrnká čierneho korenia
2 zrnká nového korenia
trocha tymianu
10 g cukru
soľ.

Postup:

Umyté bravčové mäso zo stehna prešpikujeme slaninou a posolíme. Na panvici na rozpálenom masle (masti) a zvyšku slaniny opražíme na kolieska nakrájanú koreňovú zeleninu, čierne korenie, nové korenie a tymian. Na to vložíme mäso, podlejeme vývarom a dusíme najprv pod pokrievkou, potom neprikryté upečieme z oboch strán dočervena. Mäkké stehno nakrájame a dáme na panvicu. Šťavu zahustíme kyslou smotanou, v ktorej sme rozmiešali múku a citrónovú šťavu, potom omáčku zafarbíme nažlto upražným cukrom, necháme ju zovrieť a precedenú nalejeme na mäso, ktoré v omáčke ešte chvíľu povaríme. Podávame s haluškami alebo s knedľou. Môžme podávať aj so zemiakmi.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus