Bravčové mäso na karí korení

  autor   4337x

Suroviny:

600 g bravčového mäsa z pleca
2 čajové lyžičky karí korenia
150 ml kyslej smotany
100 ml bieleho vína
1 jablko
1 väčšia cibuľa
1 strúčik cesnaku
4 lyžice oleja
hladká múka na pomúčenie mäsa
150 ml mäsového vývaru (instant)
citrónová šťava
soľ.

Postup:

Mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Obalíme v karí korení, potom v múke a opražíme na polovici oleja. Miešame, aby sa neprepieklo. Nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak speníme na zvyšku oleja. Podlejeme vínom, vývarom a dusíme na miernom ohni asi 1 hodinu. Mäso potom vyberieme, položíme na tanier a odložíme na teplé miesto. Omáčku pretrieme cez sito a dáme naspäť do hrnca. Zohrejeme ju a postupne vymiešame s kyslou smotanou, zvyškom karí korenia a nahrubo nastrúhaným jablkom. Osolíme, dochutíme citrónovou šťavou a ešte povaríme 10 až 15 minút. Do omáčky vložíme mäso a zohrejeme. Podávame s varenými zemiakmi alebo cestovinami. Zapíjame ľahším bielym vínom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus