Bravčové mäso na nemecký spôsob

  autor   4604x

Suroviny:

700 g bravčového stehna
50 g masla
250 ml bieleho vína
50 g čerstvej zeleniny
120 g koreňovej zeleniny (zeler
mrkva
petržlen)
80 g cibule
20 g múky
5 zrniek čierneho korenia
2 zrnká nového korenia
1 bobkový list
tymian
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Plátky z bravčového stehna naklepeme z oboch strán a vložíme ich do porcelánovej nádoby. Biele víno necháme zovrieť s očistenou koreňovou zeleninou nakrájanou na kolieska, s cibuľou a korením a vychladnuté nalejeme na stehno. Potom všetko prikryjeme a dáme na 2 až 3 dni do studenej miestnosti odležať. Každý deň mäso dvakrát obrátime. Na panvici opražíme na masle alebo masti čerstvú nakrájanú zeleninu s cibuľou a korením. Odležané stehno z vína vyberieme, posolíme, vložíme do opražnej zeleniny a dusíme. O chvíľu podlejeme vínom, v ktorom bolo mäso naložné a vriacou vodou a dusíme, až kým mäso nezmäkne. Mäso zo stehna pokrájame, šťavu poprášime múkou, necháme povrieť a precedenú nalejeme na nakrájané mäso.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus