Bravčové mäso na sladkokyslo

  autor   3485x

Suroviny:

350 g chudého bravčového mäsa (nakrájaného na kocky veľké 2.5 cm). Cesto: 3 lyžice múky
1 lyžica kukuričného škrobu
1 a pol lyžičky jedlej sódy
2 lyžice oleja. Koreniny a pochutiny: 1 mrkva (nakrájaná na tenké kúsky)
1 veľká cibuľa (olúpaná a nakrájaná na kúsky veľké 1 cm)
2 strúčiky cesnaku (nakrájané na tenké prúžky)
2 čajové lyžičky svetlej sójovej omáčky
1 čajová lyžička tmavej sójovej omáčky
1 lyžica vody
kukuričný škrob
1 lyžica horúceho oleja
fritovací olej
1 čajová lyžička cukru
soľ. Sladkokyslá omáčka: 4 lyžice červeného (alebo bieleho octu)
1 lyžica paradajkového pretlaku
1 čajová lyžička svetlej sójovej omáčky
1 lyžica kukuričného škrobu
3 lyžice cukru
250 ml kuracieho vývaru alebo vody
2 lyžičky horúceho oleja
niekoľko plátkov olúpaného čerstvého koreňa ďumbieru
niekoľko kvapiek červeného potravinárskeho farbiva

Postup:

Zmiešame dokopy prísady na cestíčko a pridáme toľko vody, aby vznikla hustá zmes na obaľovanie. Bravčové mäso umyjeme a osušíme. Zmiešame ho s koreniacimi prísadami a marinujeme asi 20 minút. Mäso vyberieme, osušíme a marinádu vylejeme. Kocky mäsa obalíme v kukuričnom škrobe. Rozpálime fritovací olej, kocky mäsa namáčame v cestíčku a oprážame ich dozlata. Oprážame vždy niekoľko kúskov naraz, až sa spotrebuje všetko mäso. Necháme ich dobre odkvapkať a udržiavame teplé v mierne vyhriatej rúre. Zohrejeme wok a nalejeme doň 2 lyžice fritovacieho oleja. Za stáleho miešania opražíme v priebehu asi 4 minút cesnak, cibuľu a mrkvu. Osolíme a pražíme ďalšiu asi 1 minútu. Zmiešame s prísadami na sladkokyslú omáčku a zmes miešame do zhustnutia. Polejeme ňou opražné kocky bravčového mäsa a ihneď podávame. Tip: Spoločne s mrkvou a cibuľou možno pridať aj plátky zelenej papriky.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus