Bravčové mäso na staročeský spôsob

  autor   4517x

Suroviny:

400 g bravčového mäsa z pleca
100 g čerstvých húb
200 ml kyslej smotany
30 g hladkej múky
50 g masti
citrónová šťava
1 lyžica nasekaného kôpru
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso umyjeme, osolíme a okoreníme. Na rozpálenej masti opečieme zo všetkých strán, podlejeme a domäkka udusíme. Na zvyšku masti osobitne opražíme nakrájané huby, zaprášime múkou, podlejeme precedenou šťavou z mäsa a chvíľu necháme variť. Pridáme kôpor, smotanu a dochutíme citrónovou šťavou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus