Bravčové mäso pečené na broskyniach

  autor   2869x

Suroviny:

600 g bravčového mäsa z pleca
400 g broskýň
2 strúčiky cesnaku
40 g masti
1 bobkový list
tymian
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso prešpikujeme malými kúskami cesnaku, osolíme, okoreníme, potrieme tymianom a vložíme do ohňovzdornej misy. Pridáme bobkový list, pokvapkáme roztopenou masťou a podlejeme. Vložíme do vyhriatej rúry. Keď je mäso takmer mäkké, pridáme očistené a vykôstkované broskyne, ktoré prerežme napoly. Počas pečenia podlievame podľa potreby. Podávame s opekanými zemiakmi.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus