Bravčové mäso pečené na rasci

  autor   4409x

Suroviny:

400 g bravčovej krkovičky
2 čajové lyžičky mletej rasce
1 lyžica kečupu
30 g hladkej múky
50 g masti
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Krkovičku opečieme vcelku na rozpálenej masti zo všetkých strán. Osolíme, okoreníme, posypeme rascou a podlejme vodou. Zakryjeme a vo vyhriatej rúre upečieme domäkka. Krátko pred dopečením mäso odkryjeme, pridáme kečup a necháme odokryté. Počas pečenia podľa potreby podlievame horúcou vodou, alebo mäsovým výpekom. Upečené mäso vyberieme, šťavu precedíme, zahustíme múkou a varíme ešte asi 20 minút. Hotové mäso nakrájame na plátky, a polejeme omáčkou. Podávame s varenými zemiakmi a s ovocným kompótom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus