Bravčové mäso pečené s pórom

  autor   3305x

Suroviny:

600 g bravčového pleca bez kož
125 ml kyslej smotany
4 lyžice masla
125 ml bieleho vína
125 ml octu
1 zväzok reďkovky
4 mladé póry (iba biela časť)
1 cibuľa
4 lyžice sójového oleja
1 vetvička estragónu
pažítka
zelená petržlenová vňať
cukor
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso vcelku očistíme a vložíme do nádoby. Vymiešame olej s octom, mletým čiernym korením, soľou a cukrom. Pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu, nadrobno nakrájanú reďkovku a byliny. Mäso polejeme touto marinádou a necháme ho v nej ležať asi 1 deň. Niekoľkokrát ho obrátime. Potom mäso vyberieme a osušíme. Mäso opečieme v masle a zalejeme štvrtinou moridla. Zakryté v stredne teplej rúre necháme asi 60 minút piecť. Postupne pridávame moridlo. Po 45 minútach pridáme očistený pór nakrájaný na kolieska a spolu dopečieme. Mäso vyberieme a odložíme zakryté na teplé miesto. Šťavu prevaríme a zmiešame so smotanou. Mäso nakrájame na plátky a dáme na misu. Zeleninu s pórom podávame zvlášť. Na prípravu možno použiť aj iné mäso (zo stehna), prípadne i hovädzie zadné mäso, vtedy však použijeme červené víno. Podávame s varenými alebo opekanými zemiakmi.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus