Bravčové mäso s baklažánmi, kukuricou a parad

  autor   2104x

Suroviny:

200 g bravčového bôčika
200 g bravčového mäsa z pleca
200 ml kyslej smotany
200 g baklažánov
1 kukurica
2 paradajky
1 lyžica kečupu
1 cibuľa
30 g hladkej múky
50 g masti
mäsový vývar (prípadne voda)
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Osolíme a okoreníme. Kukuricu dáme variť v slanej vode. Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na masti, pridáme nakrájané mäso a za stáleho miešania prudko opečieme. Pridáme očistený, umytý a nakrájaný baklažán, zrnká uvarenej kukurice a olúpané paradajky. Zahustíme múkou opražnou nasucho a domäkka uvaríme. Počas varenia podlievame mäsovým vývarom. Ochutíme kečupom, pridáme kyslú smotanu a posypeme zelenou petržlenovou vňaťou. Podávame s dusenou ryžou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus