Bravčové mäso s kapustou

  autor   4022x

Suroviny:

250 g bravčového mäsa
500 g miešaného pomletého mäsa
niekoľko plátkov slaniny
200 ml bieleho vína
1 hlávka bielej kapusty
2 cibule
100 g bravčovej masti
1 lyžica rasce
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Vonkajšie listy kapusty odstránime, hlúbik vyrežme, kapustu namočíme na asi 15 minút do vriacej vody, necháme odkvapkať a asi 10 najväčších listov odoberieme. Zvyšok kapusty nakrájame na prúžky. Na rozohriatej masti opražíme cibuľu nakrájanú nadrobno, pridáme mäso nakrájané na kocky, pomleté mäso a všetko spolu opečieme. Potom pridáme nasekanú kapustu, osolíme, okoreníme, prisypeme rascu, prilejeme biele víno a dusíme asi 10 minút. Medzitým ohňovzdornú misu dobre vymastíme tukom a vyložíme listami z kapusty, na ktoré urovnáme mäsovú zmes, prikryjeme ju znova kapustovými listami, na ktoré položíme plátky slaniny a všetko ešte trocha pokvapkáme bravčovou masťou. Pečieme v dobre vyhriatej rúre asi 45 minút. K jedlu sa veľmi dobre hodí pivo.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus