Bravčové mäso so zeleninou

  autor   2891x

Suroviny:

400 g bravčového mäsa z pleca
150 g mladej tekvice
1 paradajka
2 zeleninové papriky
2 cibule
50 g masti
mäsový vývar
nakrájaná zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ. Pražnica: 4 vajcia
1 lyžica masti
soľ.

Postup:

Mäso umyjeme a nakrájame na malé kocky. Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na masti, pridáme nakrájané mäso, osolíme a okoreníme. Zakryjeme a dusíme najprv bez podlievania. Primiešame nakrájané papriky, potom na kocky nakrájanú tekvicu a paradajku. Podlejeme vývarom a udusíme domäkka. Z masti a vajec pripravíme riedku pražnicu, ktorou obložíme udusené mäso so zeleninou. Nakoniec posypeme zelenou petržlenovou vňaťou. Podávame s varenými zemiakmi.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus