Bravčové mäso so zelenou paprikou

  autor   2770x

Suroviny:

450 g bravčového filé (nakrájaného na rezance dlhé 5 cm). Koreniny a pochutiny: 2 čajové lyžičky vína Šao-sing alebo suchého sherry
1 zelená paprika (zbavená semien a nakrájaná na rezance)
1 zelená chilli paprička (nakrájaná na rezance)
1 červená chilli paprička (nakrájaná na rezance)
2 strúčiky cesnaku (olúpané a nakrájané na tenké rezance)
1 čajová lyžička svetlej sójovej omáčky
2 čajové lyžičky sladkej sójovej pasty
štvrť čajovej lyžičky Glutasolu
fritovací olej
štvrť čajovej lyžičky cukru
4 lyžice kuracieho vývaru. Omáčka: 1 čajová lyžička kukuričného škrobu
1 lyžica vody.

Postup:

Bravčové mäso varíme 45 minút vo vode domäkka. Vyberieme ho, osušíme a vodu vylejeme. Všetky koreniace prísady zmiešame dohromady a zamiešame ich do mäsa. Necháme asi 10 minút stáť. Rozohrejeme wok a nalejeme fritovací olej. Keď je dosť horúci, pražíme osušené mäso niekoľko minút, až sa sfarbí do zlatohneda. Vyberieme ho a necháme odkvapkať, olej uschováme na ďalšie použitie. Znovu rozohrejeme wok, prilejeme 1 lyžicu oleja a za stáleho miešania v priebehu asi 1 minúty opražíme cesnak. Pridáme papriku a chilli papričky, miešame a pražíme asi 1 minútu. Pridáme zvyšujúcu zmes korenia a bravčové mäso. Miešame a pražíme na miernom plameni asi 2 minúty. Pridáme kukuričný škrob zmiešaný s vodou. Varíme až omáčka zhustne. Odložíme z plameňa a ihneď podávame s miešanou opražnou ryžou alebo s ryžovými rezancami.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus