Bravčové mäso v sladkokyslej omáčke

  autor   2807x

Suroviny:

500 g bravčových rebierok bez kostí
300 g zeleninovej zmesi v octe
2 lyžice sójovej omáčky
2 strúčiky cesnaku
2 vajcia
100 g hladkej múky
olej na opekanie
1 lyžica octu
2 lyžice práškového cukru
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Cesnak vymiešame so soľou, opražíme na troche oleja a vyberieme. Do zvyšného oleja prilejeme ocot, prisypeme cukor, pridáme sójovú omáčku s trochou vody, okoreníme a všetko spolu chvíľu povaríme. Mäso očistíme, vykostíme, nakrájame na rezance dlhé asi 4 až 5 cm a hrubé asi 1 cm, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, obalíme múkou, vajciami rozšľahanými s trochou vody a v rozpálenom oleji opražíme zo všetkých strán niekoľko minút. Povarenú zmes octu a cukru rozmiešame so zeleninou naložnou v octe, pridáme opražné mäso a všetko dobre zohrejeme. Podávame s dusenou ryžou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus