Bravčové mäso varené v pare so slanou kapustou

  autor   2982x

Suroviny:

450 g hovädzieho filé nakrájaného na plátky hrubé 1 cm
170 g kapusty nakrájanej na kúsky (čínska biela alebo obyčajná biela kapusta)
soľ. Koreniny a pochutiny: 1 lyžica tmavej sójovej omáčky
1 čajová lyžička Glutasolu
4 lyžice vývaru alebo vody
1 lyžica cukru
2 lyžice rozpáleného oleja
fritovací olej
mleté čierne korenie
soľ. Omáčka: 1 čajová lyžička kukuričného škrobu
1 lyžica vody.

Postup:

Bravčové mäso varíme domäkka v 450 ml vody asi 45 minút. Osušíme ho a vodu vylejeme. Ďalších 450 ml vody uvedieme do varu s 1 čajovou lyžičkou soli a vložíme do nej kapustu. Povaríme ju asi 2 minúty, necháme odkvapkať, prepláchneme ju studenou vodou a potom znova necháme odkvapkať. Do kapusty pridáme 1 čajovú lyžičku cukru a 1 čajovú lyžičku horúceho oleja. Dôkladne premiešame a odstavíme nabok. Bravčové mäso dáme do misy a zmiešame s tmavou sójovou omáčkou. Necháme asi 10 minúť stáť, potom ho vyberieme a dáme odkvapkať. Zmiešame dohromady všetky koreniace prísady. Zohrejeme fritovací olej a mäso opražíme, až získa zlatistý odtieň. Necháme ho odkvapkať a pridáme do koreniacej zmesi. Olej uschováme na neskoršie použitie. Mäso a koreniacu zmes preložíme do hlbokej misy a navÅ•šime na ne kapustu. Prikryjeme a varíme v pare nad vriacou vodou asi 1 hodinu. Zlejeme prebytočnú tekutinu a uschováme ju. Rozohrejeme wok a vlejeme doň tekutinu z kapusty. Zahustíme ju zmesou kukuričného škrobu s vodou. Miešame nad plameňom do zhustnutia omáčky, tou polejeme kapustu s bravčovým mäsom a podávame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus