Bravčové plátky vo vínovej omáčke

  autor   2994x

Suroviny:

450 g bravčového filé (nakrájaného na tenké plátky dlhé 5 cm)
1 lyžica ryžového vína (alebo suchého sherry)
1 čajová lyžička vína Šao-sing
1 lyžica svetlej sójovej omáčky
2 lyžice sójovej pasty
1 lyžica kukuričného škrobu
3 jarné cibuľky alebo póry (nakrájané na kúsky)
1 zelená paprika (zbavená semien a nakrájaná na malé kocky)
4 lyžice oleja
1 lyžica červeného octu
2.5 cm čerstvého koreňa ďumbieru (nakrájaného nadrobno)
1 čajová lyžička mletého čierneho korenia
1 čajová lyžička soli. Omáčka: 4 lyžice suchého bieleho vína
2 lyžičky tmavej sójovej omáčky
2 čajové lyžičky kukuričného škrobu
120 ml kuracieho vývaru
1 čajová lyžička cukru
pol čajovej lyžičky soli.

Postup:

Koreniace prísady zmiešame dohromady. Pridáme bravčové plátky a necháme ich marinovať asi 15 minút. Bravčové mäso osušíme, obalíme v kukuričnom škrobe a odložíme nabok. Marinádu vylejeme. Vo woku rozpálime polovicu oleja. Pridáme bravčové mäso, znížime teplotu a za stáleho miešania ho pražíme asi 6 minút, až mierne zhnedne. Bravčové mäso vyberieme a odložíme nabok. Všetok olej zvyšujúci vo woku vylejeme. Nalejeme nový olej a za stáleho miešania pražíme cibuľu, ďumbier a zelenú papriku asi 5 minút. Opražné mäso vrátime naspäť do woku a zohrievame spolu so zeleninou ďalšie 3 minúty. Preložíme ho na servírovaciu misu. Kukuričný škrob zmiešame s 2 lyžicami vody. Zvyšujúce prísady do omáčky vložíme do woku a uvedieme do varu. Pridáme zmes kukuričného škrobu s vodou. Premiešame a varíme na miernom plameni asi 2 minúty. Nalejeme na bravčové mäso a podávame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus