4 bravčové rebierka
 4 bravčové klobásy
 800 g zemiakov
 800 g kyslých jabĺk
 3 cibule
 40 g margarínu
 40 g masti
 1 čajová lyžička cukru
 mleté čierne korenie
 1 čajová lyžička soli. 
            
                 Zemiaky a jablká očistíme
 z jabĺk vyberieme jadrovníky
 zemiaky nakrájame na kocky
 vložíme do hrnca s roztopeným margarínom
 osladíme
 osolíme
 pridáme trocha vody
 prikryjeme a varíme. Po asi 20 minútach varenia pridáme jablká nakrájané na kocky. Cibuľu očistíme
 nakrájame na kolieska
 opražíme v roztopenej masti dozlata
 vyberieme a odložíme na teplé miesto. Bravčové rebierka umyjeme
 osušíme
 zľahka naklepeme
 osolíme a spolu s klobásou ich opečieme z každej strany dozlata.  Zemiaky a jablká urovnáme na zohriatu misu
 obložíme kolieskami opražnej cibule
 na zemiaky položíme opečené rebierka a klobásy a okoreníme mletým čiernym korením. 
            
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.