Bravčové rebierka s paprikou a hríbami

  autor   3633x

Suroviny:

1200 g bravčových rebierok (nasekaných na 10 cm kúsky)
150 ml bieleho suchého vína
400 ml mäsového vývaru (alebo vody)
3 červené mäsité papriky
350 g šampiňónov
30 g masla
10 g polohrubej múky
200 g lahôdkovej (obyčajnej) cibule
8 až 10 strúčikov cesnaku
3 lyžice oleja
2 bobkové listy
trochu tymianu
1 čajová lyžička zaváraných čučoriedok
2 malé chilli papričky
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

10 g masla premiešame s múkou a rukami v nej rozmrvíme maslo. Odložíme do chladničky. Zvyšné maslo spolu s jednou polievkovou lyžicou oleja zohrejeme vo veľkom pekáči. Rebierka umyjeme, osolíme, okoreníme a na horúcom tuku opečieme z oboch strán. Vyberieme a odložíme na teplé miesto. Cibuľu a strúčiky cesnaku olúpeme. Vcelku, spolu s chilli papričkami a čučoriedkami vložíme do pekáča a krátko opečieme. Podlejeme vínom a necháme prevrieť. Prilejeme mäsový vývar. Do pekáča vložíme rebierka a prikryté varíme hodinu 15 minút. Z času na čas premiešame. Papriku umyjeme, prerežme napoly, vyberieme jadrovník a kožu smerom hore položíme na plech. Grilujeme 15 až 20 minút na druhej polohe mriežky, kým sa na koži neukážu tmavé škvrny. Vyberieme z rúry, prikryjeme vlhkou utierkou a necháme vychladnúť. Z papriky stiahneme kožu a nakrájame ju na široké rezance. Šampiňóny umyjeme a očistíme. Väčšie nakrájame. Zohrejeme zvyšný olej a šampiňóny v ňom krátko opražíme. Ochutíme soľou a korením, vmiešame trochu tymianu. Rebierka, cibuľu a cesnak vyberieme dierkovanou varechou z pekáča a odložíme na teplé miesto. Odstránime bobkový list a chilli papriky. Maslovú múku zamiešame do vriacej omáčky. Pridáme nakrájanú papriku, šampiňóny, rebierka, cesnak, cibuľu a dusíme ešte 5 minút. Podávame s opekanými zemiakmi a dusenou ryžou alebo so zapekanými zemiakmi, zeleninou a syrom .

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus