Bravčové rebierko prekladané syrom

  autor   2283x

Suroviny:

1000 g bravčového karé
200 g plátkov tvrdého syra
2 čajové lyžičky masla
400 g zelenej fazuľky
2 až 3 lyžice oleja
1 čajová lyžička tymianu
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso osolíme, okoreníme a po 30 minútach opečieme doružova v panvici s rozpáleným olejom. Potom dáme mäso do rúry a pečieme asi 40 minút za občasného podlievania vodou. Medzitým fazuľu prehrejeme v slanej vode a dáme odkvapkať na cedidle. Do vychladnutého mäsa narežme ostrým nožom hrubšie otvory, do každého dáme kúsok syra. Mäso dáme naspäť do rúry a pečieme ho ešte asi 20 minút. Podávame so zelenou fazuľkou, ktorú polejeme rozpusteným maslom a citrónovou omáčkou. Ako prílohu podávame opekané zemiaky. Citrónová omáčka: Lyžicu horčice vymiešame s 3 žĺtkami, vlejeme šťavu z 2 citrónov, lyžicu oleja, soľ a vymiešame na krémovitú hmotu.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus