Bravčové rezne so zeleninovou omáčkou

  autor   2853x

Suroviny:

4 bravčové rezne
1 cibuľa
300 g cukety
2 papriky
120 ml paradajkového pretlaku
350 ml vody
4 strúčiky cesnaku
rozmarín
tymian
horčica
olej
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Cibuľu očistíme. Papriku a cuketu očistíme a nakrájame na centimetrové kocky. Rezne vložíme do mikroténového vrecka, aby nepustili šťavu a naklepeme. Vyberieme z vrecka, osolíme a okoreníme. Na panvici zohrejeme olej a rezne z oboch strán opečieme. Znížime teplotu a rezne dopečieme (asi 1 a pol minúty). Vyberieme z panvice a odložíme na teplé miesto. Vo výpeku postupne krátko opečieme cuketu a papriku. Do omáčky vmiešame paradajkový pretlak a vodu. Osolíme a okoreníme, pridáme tymian, rozmarín, 1 čajovú lyžičku horčice a pretlačený cesnak. Necháme variť jednu minútu. Rezne vložíme do omáčky a chvíľu ich necháme prehriať. Podávame s cestovinami alebo ryžou. Zapíjame rizlingom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus