Bravčový bôčik v čínskej kapuste

  autor   2575x

Suroviny:

400 g bravčového bôčika
250 g čínskej kapusty
2 lyžice dezertného červeného vína
1 lyžica Solamylu
1 lyžica sójovej omáčky
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
40 g masti
ďumbier
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Prerastený bôčik umyjeme, vykostíme, zbavíme kož a nakrájame na hrubšie rezance. Osolíme, okoreníme čiernym korením, pridáme víno, nadrobno nasekanú cibuľu a rozmočený Solamyl. Dobre premiešame a necháme na chladnom miesta 2 až 3 hodiny. Mäso potom opražíme v rozpálenej masti, pridáme na rezance nakrájanú čínsku kapustu, rozotretý cesnak a ďumbier. Podlejeme, prikryjeme a udusíme domäkka. Dochutíme sójovou omáčkou a soľou. Podávame s kysnutou knedľou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus