Bravčový guláš

  autor   14968x

Suroviny:

400 g bravčového mäsa z pleca
60 g údenej slaniny
2 lyžice paradajkového pretlaku
1 zemiak
2 cibule
mäsový vývar
mletá rasca
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Slaninu nakrájame na malé kúsky, rozpražíme a na vzniknutej masti speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme mäso, opražíme, osolíme, okoreníme, poprášime mletou paprikou a ešte chvíľu necháme pražiť. Pridáme očistený, umytý a nastrúhaný zemiak, podlejeme mäsovým vývarom, ochutíme rascou a paradajkovým pretlakom. Zakryjeme a dusíme domäkka.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus