Bravčový stejk s banánovou omáčkou

  autor   2252x

Suroviny:

4 rezne z bravčového stehna (po 150 g)
2 lyžice masla
6 lyžíc vína alebo vody
2 lyžice sherry
2 lyžice sójovej omáčky
2 banány
10 g strúhaného kokosu
100 g marhúľ
6 lyžíc marhuľovej šťavy
1 lyžica citrónovej šťavy
cibuľa
2 až 3 lyžice sójového oleja
ďumbier
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Pripravíme marinádu zo sójovej omáčky, sherry, nakrájanej cibule a oleja. Mäso ňou natrieme a necháme stáť asi 2 až 3 hodiny, niekoľkokrát obrátime. Banány olúpeme, nakrájame na kolieska a opečieme v masle, pridáme strúhaný kokos a opečieme dozlata. Pridáme marhule, šťavu z marhúľ, víno alebo vodu, prevaríme a dochutíme. Zakryté necháme stáť, čím chuť rovnomerne dôjde. Rezne dáme do horúcej suchej nádoby a z oboch strán pečieme asi 2 minúty, preložíme na horúce taniere a pridáme omáčku. Môžme piecť aj v grile. Podávame s ryžou a karí korením, prípadne aj s opečenými ananásovými kolieskami.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus