Bretónsky koláč

  autor   6163x

Suroviny:

250 g masla
250 g vajec (hmotnosť aj so škrupinami)
250 g práškového cukru
100 g kandizovaných čerešní
250 g hladkej múky
kôra z 1 citróna
tuk a strúhanka na vymastenie a vysypanie formy
trocha soli.

Postup:

Maslo vymiešame do peny a postupne primiešame cukor, žĺtky, trocha soli a nastrúhanú citrónovú kôru. Nakoniec zľahka primiešame múku, tuhý sneh ušľahaný z bielkov a polovičky kandizovaných čerešní, ktoré sme predtým obalili hladkou múkou. Podlhovastú vyššiu formu vymastíme tukom a vysypeme strúhankou, dáme do nej cesto a v stredne vyhriatej rúre pečieme asi 60 minút.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus