Brokolica na víne

  autor   3534x

Suroviny:

1000 g brokolice (špargľový kel)
400 ml bieleho vína
1 strúčik cesnaku
100 ml oleja
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Brokolicu opláchneme pod tečúcou studenou vodou, jednotlivé listy oddelíme, tvrdé rebrá odrežme a tvrdšie kúsky nakrájame. Cesnak nakrájame nadrobno a opečieme na oleji vo veľkom hrnci. Pridáme brokolicu, osolíme, okoreníme mletým bielym korením a opekáme za častého obracania a prilievania vína niekoľko minút. Potom hrniec prikryjeme a dusíme na miernom ohni asi 20 minút (dávame pozor, aby sa brokolica nerozvarila). Podávame k pečenému mäsu.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus