Bryndzová polievka - Demikát

  autor   12305x

Suroviny:

150 g bryndze
100 ml smotany
1500 ml vody
2 cibule
1 lyžica masti
1 čajová lyžička mletej červenej papriky
pol čajovej lyžičky mletej rasce
2 krajce čierneho chleba
soľ.

Postup:

Do vody dáme variť na kolieska nakrájanú očistenú cibuľu. Osolíme, pridáme mletú červenú papriku, mletú rascu a varíme až kým cibuľa nezmäkne. V polievkovej mise dobre vymiešame bryndzu so smotanou a zalejeme vývarom z cibule. Čierny chlieb nakrájame na malé kocky, opražíme na rozohriatej masti a podávame k polievke. Podľa chuti môžme do hotovej polievky zamiešať nakrájanú pažítku alebo nasekaný kôpor.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus