Bryndzové tyčinky

  autor   2048x

Suroviny:

1 žĺtok
1 vajce na potretie
2 lyžice kyslej smotany
100 g bryndze
150 g tuku
20 g droždia
250 g polohrubej múky
rasca
soľ.

Postup:

Múku preosejeme, pridáme rozmrvenú bryndzu, nasekaný tuk, žĺtok a droždie rozmiešané v kyslej smotane. Podľa chuti osolíme a vymiesime cesto, ktoré necháme postáť asi 30 minút. Potom ho rozvaľkáme na pomúčenej doske, potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme rascou a soľou. Nakrájame na tyčinky, dáme na suchý plech a upečieme vo vyhriatej rúre.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus