Buchty plnené makom

  autor   4628x

Suroviny:

350 ml mlieka
3 vajcia
130 g margarínu
750 g hladkej múky
25 g droždia
citrónová kôra
100 g kryštálového cukru
trocha soli. Plnka: 300 ml mlieka
50 g hrozienok
150 g perníka
200 g práškového cukru
300 g maku
citrónová kôra.

Postup:

Do vlažného mlieka pridáme cukor a droždie a necháme vykysnúť. Do preosiatej múky pridáme vajcia, soľ, nastrúhanú citrónovú kôru, margarín a kvások. Vypracujeme na hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto na tenší plát a rozdelíme ho na štvorce asi 4 x 4 cm. Jemný pomletý mak, cukor, nastrúhaný perník, umyté hrozienka a citrónovú kôru zalejeme horúcim mliekom a necháme vychladnúť. Cesto naplníme makom a tvarujeme buchty, ktoré pečieme vo vyhriatej rúre doružova.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus