Bujón s vaječnou omeletou

  autor   3615x

Suroviny:

4 vajcia
2000 ml priezračného bujónu
sadlina (omeleta) pripravená z 1 pohára mlieka
lyžice masla
soľ.

Postup:

Uvaríme mäsový alebo slepačí bujón, potom pripravíme sadlinu. Sadlinu robíme z vajec, ktoré metličkou rozšľaháme v tanieri alebo v miske tak, aby sa bielok dobre spojil so žĺtkom. Stále šľaháme, pridáme soľ, prilejeme studené mlieko alebo bujón. Získanú masu vlejeme na panvicu, ktorú dáme do druhej veľkej panvice s horúcou vodou. Panvicu zakryjeme pokrievkou a zmes varíme, kým omeleta nezačne hustnúť. V malých formičkách pripravujeme sadlinu asi 12 minút. Aby mala sadlina rovnaký povrch, voda musí byť horúca, ale nesmie vrieť. Hotovú sadlinu necháme trocha vychladnúť (15 minút), potom ju nakrájame na kocky a uložíme na tanier s bujónom. Pred podávaním pridáme do bujónu nakrájanú petržlenovú vňať.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus