Bujón so strúhaným cestom

  autor   3047x

Suroviny:

Bujón: 500 až 600 g mäsa
pol mrkvy
pol petržlenu
cibule
zeleru.
Cesto: 200 g múky
1 vajce
1 a pol lyžice mlieka
soľ.

Postup:

Pripravíme tuhé cesto (ako na rezance), ktoré nastrúhame na strúhadle s väčšími otvormi. Nastrúhané cesto rozložíme na dosku alebo na stôl posypaný múkou, presušíme a preosejeme cez sito alebo dierkovanú naberačku, aby sme odstránili múku. Z hovädzieho mäsa alebo z hydiny (sliepky alebo morky) a koreňovej zeleniny uvaríme bujón, ktorý precedíme a necháme zovrieť. Keď zovrie, vsypeme nastrúhané cesto a uvaríme ho. Podávame s rozdrobeným kôprom alebo s petržlenovou vňaťou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus