Bulharská barania polievka

  autor   3470x

Suroviny:

250 g baranieho mäsa s kosťou
1 lyžica oleja
1 cibuľa
150 g zeleniny (petržlen
mrkva
zeler
kaleráb
kel)
2 paradajky
2 lyžice paradajkového pretlaku
2 lyžice nasekaných sterilizovaných kapií
1 čajová lyžička mletej červenej papriky
100 g zemiakov
ocot
1 bobkový list
1250 ml vody
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso s kosťou nasekáme na menšie kúsky, vložíme do studenej osolenej vody a uvedieme do varu. Keď polievka začne vrieť, príkon tepla znížime a pomaly uvaríme domäkka. Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a očistenú, na malé kocky nakrájanú zeleninu, pridáme paradajkový pretlak a mletú červenú papriku. Premiešame a krátko opražíme. Potom pridáme olúpané paradajky zbavené jadrovníkov a nakrájame na rezance. Zalejeme vodou, pridáme očistené a nakrájané zemiaky, bobkový list a uvaríme domäkka. Zalejeme precedeným vývarom, pridáme uvarené mäso a krátko povaríme. Nakoniec primiešame sterilizovaný hrášok a nasekané kapie. Okoreníme mletým čiernym korením a dochutíme octom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus