Bulharská sarma

  autor   4522x

Suroviny:

200 g hovädzieho mäsa predného bez kostí
150 g surového bravčového bôčiku
100 ml smotany
40 g margarínu
300 g hlávkovej kapusty
100 g ryž
450 g kyslej kapusty
100 g paradajkového pretlaku
60 g cibule
90 g oleja
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Nahrubo pomleté mäso okoreníme, osolíme a zmiešame s dusenou ryžou, ktorú sme predtým udusili na tuku a cibuli. Takto pripravenú plnku balíme do sparených listov hlávkovej kapusty, kladieme do vymasteného pekáča, tesne vedľa seba. Navrstvíme nakrájanú kyslú kapustu, zalejeme smotanou, do ktorej sme primiešali paradajkový pretlak. Povrch pokropíme olejom a v rúre zapečieme. Podávame s varenými zemiakmi.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus