Burglova polenta z Dolomitov

  autor   4181x

Suroviny:

500 ml mlieka
250 g hrubej kukuričnej múky
lyžica oleja
500 ml mäsového vývaru
trocha cukru
lyžica soli. Ďalej: 200 ml smotany
maslo (alebo tuk) na vyprážanie.

Postup:

Mäsový vývar, mlieko a olej zohrejeme v hrnci. Za stáleho miešania prisypeme kukuričnú múku. Ochutíme soľou a cukrom. Za stáleho miešania dobre povaríme. Pozor, ak dostatočne nemiešame, polenta sa pripáli! Asi za 50 minút je hotová. Má nám vzniknúť hustá kaša. Ak polentu podávame ako kašu, zamiešame do nej smotanu, alebo kašu vyklopíme na vymastenú pracovnú dosku, uhladíme a pevnou niťou nakrájame na plátky. Plátky môžme vypražiť, upiecť alebo ugrilovať. Môžme ich aj naplniť alebo z nich sformovať malé knedličky.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus