Burgundské plnené jablká

  autor   3511x

Suroviny:

300 ml červeného burgundského vína
4 jablká (pevná odroda)
100 g cukru
pol kúska škoricovej kôry
2 klinčeky. Plnka: 100 g smotanového tvarohu
1 čajová lyžička jemne nasekaných pistáciových orieškov
pol čajovej lyžičky strúhanej citrónovej kôry
2 lyžice cukru.

Postup:

Jablká očistíme, priečne rozpolíme a jadrovníky vyberieme. Potom ich položíme do misky reznou plochou nadol. Víno zmiešame s cukrom a nalejeme na jablká. Pridáme škoricu a klinčeky. Dusíme 6 minút pri výkone 600 W. Vychladnuté jablká naplníme plnkou vymiešanou z tvarohu a citrónovej kôry. Podávame posypané nasekanými pistáciovými orieškami. Tip: Aby jablká sčerveneli rovnomerne, v polovici dusenia ich obrátime.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus